+31103216029

Over Camie

Camie staat met beide benen stevig in de samenleving en met haar hoofd in de wolken, wat aangename prikkelende observaties oplevert.

– Hannah Roelofs, dramaturg.

Hallo, ik ben Camie en zet graag de hartjes op de i.

Mijn hart wil verhalen vertellen en interactieve theater voorstellingen maken.

Sinds mijn 18e creëer en speel ik bij diverse theatergroepen zoals o.a. Rotterdam Lef, DOX, Urban Myth, Studio 5 en het Speeltheater Holland en momenteel ben ik ook te zien bij o.a. de Parade en de Kunsthal. Naast het spelen en schrijven van mijn eigen voorstellingen regisseer ik theaterstukken en geef ik theaterworkshops.

Maar wat ik het liefst doe en beste kan is mensen raken, verbinden en in hun kracht zetten. Hoe ik dat doe, verschilt per situatie, maar ik hou mijn publiek graag een spiegel voor door het aanpakken van confronterende onderwerpen en door spel zichtbaar te maken wat ik om mij heen observeer.

Zo ben ik theatermaakster en actrice, maar ook presentator, workshopleider en inspirator. Zo lang er maar ruimte is voor improvisatie en interactie! Dan ben ik als een vis in het water. Of het nu gaat om het entertainen van een menigte, het coachen van een team of het aan elkaar praten van een programma: ik doe het al 15 jaar met liefde, durf, eerlijkheid en humor. Niet alleen omdat het mijn tweede natuur is, maar ook omdat dat de beste resultaten oplevert. Als mijn publiek met meer inzicht en zelfvertrouwen naar huis gaat, is mijn werk geslaagd.

Camie rette- ik draai wat was om en kom met nieuwe perspectieven

Camie flage – verborgen en verstopt is lang genoeg geweest, het is NU tijd voor feest

Camie corder ik registreer relevante gesprekken en discussies  om me heen en verwerk ze in theaterstukken

Camieleon – bekent kleur en kleurt mee met het publiek

THEATERMAKER | ACTEUR | PRESENTATOR | WORKSHOPLEIDER | INSPIRATOR | SCHRIJVER

Foto van Ralf Silvius

LICHTGEDICHTEN

Ik ben veel nieuwe uitdagingen aangegaan; zo ben ik steeds vaker “lichtgedichten” aan het geven. Een lichtgedicht is een antwoord. Op een vraag. Maar niet zomaar een antwoord.

Het is persoonlijk, helder en vooral liefdevol. Vanuit de ziel. In dichtvorm. Een
spontaan ontstane rap. Inspirerend en helend. Rakend, recht in het hart.
Zo ontstond er een nieuwe samenwerking met de bezielde pianiste Caroline Schmitt, die intuïtief altijd de juiste snaren weet te raken. Onze eerste samenspel was zelfs voor NPO2.

Aansluitend op transformatietheater voorstelling “Ze wist niet waar te beginnen dus ging ze maar naar binnen’’ krijgen aanwezigen de mogelijkheid om een uniek lichtgedicht te ontvangen. Voor een nieuwe theaterbelevenis waar geen woorden voor te vinden zijn. Altijd uniek en geraakte harten gegarandeerd.

Onze wens is om veel meer harten te raken in 2023 dus mocht je plekken (voorkeur met piano) weten waar we welkom zijn dan horen wij het graag!